Plateselskapet No. 13

Artister

Ohnesorg

Ohnesorg spiller akustisk musikk med politisk relevans og tekster som vil si noe. Ohnesorg betyr «sorgløs» og er inspirert av den vest-tyske studenten Benno Ohnesorg. Han ble skutt og drept av en sivilkledd politimann under en demonstrasjon i Berlin i 1967.

Gruppa har to selvutgitte EPer og en rekke konserter bak seg. 16. mars 2018 slapp de debutalbumet Sanger for rastløse på Plateselskapet No. 13. Sanger for rastløse inneholder tolkninger av alt fra kampsanger fra den spanske borgerkrigen, via tonesatte dikt av Jens Bjørneboe, til amerikansk riot grrrl punk – det hele pakket inn i Ohnesorgs særegne, lavmælte og melodiske lydbilde. Plata løftes ytterligere av fire av gruppas egne låter.

Rudolf Terland Bjørnerem og Jenny Berger Myhres lydhøre gitar- og klarinett-arrangementer, Martin Ulvins suggererende perkusjon på kalabash, samt Elida Høegs jordnære og utilgjorte vokal, har gjort Sanger for rastløse til en fargerik forundringspakke av et album.

Bookingforespørsler: rudolfbj@gmail.com

Lytt til Ohnesorg: Spotify | Tidal | Apple music

Ohnesorg på Facebook | Ohnesorg på Instagram | Pressebilder

 

Frosk

Veteranene i Frosk ga ut albumet Kråker i lufta på Plateselskapet MAI i 1976. I dag er albumet et ettertraktet samleobjekt blant platesamlere og musikkinteresserte. Mest kjent er kanskje låta Stev, også kjent som Virvelstevet, som har funnet veien til en rekke sangbøker og som senere er utgitt av flere andre grupper, senest Samvirkelaget i 2007.

I dag består Frosk av låtskriverduoen Alf Henriksen og Tom Reksjø. Med seg på laget har de fått fiolinist Hege Rimestad, bassist Marius Reksjø og trommeslager Andreas Bye. Nå, mer enn førti år siden forrige utgivelse, er Frosk tilbake med nytt, dagsaktuelt materiale.

Plateselskapet No. 13 slapp albumet Homo Erectus 27. september 2018.

Bookingforespørsler: alf.henriksen@politiker.horten.no

Lytt til Frosk: Spotify | Tidal |Apple music

 

Folkehelsa

Folkehelsa blander elementer fra folkemusikk, viser, rock, pop og punk. Med den uvanlig forfriskende kombinasjonen av synth, bass, fele, trommer og vokal, lager bandet sjangeroverskridende musikk som er overraskende, fengende og meningsfull.

Folkehelsa består av Anna Holm Abrahamsen på vokals og synth, Sunniva Molvær Ihlhaug på vokal og fele, Hanna Sannes Aanonsen på bass og Alexander Engedal Gewelt på trommer. Siden den spede starten i Hanna og Annas kollektiv i 2013 har gruppa blant annet spilt på Ladyfest, Musikkfest Oslo og Uka i Ås.

Folkehelsa retter fokus mot temaer som urettferdighet, skjevheter i verden og miljøproblematikk. I et samfunn der musikk ofte handler om å realisere seg selv og kverne rundt egne utfordringer og livserfaringer, ønsker Folkehelsa å vise solidaritet og samhold med de som kjenner på urettferdighet. Miljøsaken er spesielt viktig for bandet.

Plateselskapet No. 13 utgir Folkehelsas debutalbum i løpet av 2018/2019.

Bookingforespørsler: sunnihlhaug@gmail.com

Lytt til Folkehelsa: Spotify | Tidal | Apple Music

Folkehelsa på Facebook | Folkehelsa på Instagram | Pressebilder