Plateselskapet No. 13

Ohnesorg med Albert og Elise

I anledning lanseringa av albumet «Sanger for rastløse» spiller Ohnesorg i Bergen sammen med sitt søsterband Albert og Elise. Alle er velkomne!

Ohnesorg

Ohnesorg er fra Oslo og spiller subversiv akustisk musikk med tekster som vil si noe. Debutalbumet Sanger for rastløse gis ut på det nyoppstartede plateselskapet No. 13 og coveret er laget av tegneserieskaper Esben Titland (bildet). Albumet inneholder tolkninger av alt fra kampsanger fra den spanske borgerkrigen, via tonesatte dikt av Jens Bjørneboe, til amerikansk riot grrrl punk – det hele pakket inn i Ohnesorgs særegne, lavmælte og melodiske lydbilde. Ohnesorg betyr «sorgløs» og er hentet fra den vesttyske studenten Benno Ohnesorg. Han ble skutt og drept av en sivilkledd politimann på sin første demonstrasjon i Berlin 1967.

Albert og Elise

Albert og Elise er eit band frå Bergen som vidarefører det politiske engasjementet i folkemusikken frå Woody Guthrie, Joe Hill, Pete Seeger og andre. Dei speler både eigne og andre sine songar med tekst på norsk. Bandet har spelt saman i fleire år og publikum har vore alt frå fagforeiningsfolk til hardbarka bluegrassentusiastar og engasjerte studentar.

Namnet Albert & Elise kjem av dei to syndikalistane Elise Ottesen-Jensen og Albert Jensen: Elise Ottesen fra Sandnes møtte i 1913 den svenske syndikalisten Albert Jensen i Bergen og dette var starten på eit langt samliv. Dei flytta saman til Danmark i 1915, men vart i 1919 utvist for revolusjonært arbeid. Seinare budde dei saman i Sverige og arbeida for sosialismen der.

Hvor: Bergen Offentlige Bibliotek, Strømgaten 6
Når: Fredag 23. mars, kl 20:30 – 23:00
Arr: No. 13 og Ohnesorg
Cc: Gratis!

Klikk her for arrangementet på Facebook