Plateselskapet No. 13

Intervju med Alf Henriksen fra Frosk

Alf Henriksen i Frosk er intervjuet i Transportarbeideren i forbindelse med utgivelsen av Homo Erectus:

– Det blir nok ikke 42 år til neste plate, sier 72 år gamle Alf Henriksen.

Foto: Roy Ervin Solstad / Transportarbeideren.

I 1976 ga Frosk ut sin legendariske debut-plate «Kråker i lufta» på det minst like legendariske plateselskapet MAI. Nå kommer endelig oppfølgeren.

Havnearbeider, kulturarbeider og politiker Alf Henriksen var 30 år da han platedebuterte midt på 1970-tallet. Nå er han blitt 72 år gammel, men fremdeles jobber han på Horten havn, er lokalpolitiker og til alt overmål er han blitt plateartist igjen.

– Musikken på den første plata har blitt spilt og sunget på fester helt siden 70-tallet, og siden Tom flyttet til Oslo, så var det jeg som bodde her i Horten som fikk alle forespørslene om ikke Frosk kunne komme sammen igjen, smiler Alf Henriksen.

Les hele saken på frifagbevegelse.no