Plateselskapet No. 13

No. 13 i bladet Viser

Det er noen år siden plateselskapet Mai forsvant, musikkformidleren som fremmet musikk fra venstresida og fra folkelige bevegelser som Nei til EU. Særlig kjent for artister som Vømmøl Spelemannslag, Stavangerensemblet, Tramteatret, Halvdan Sivertsen og mange fler. Nå har to unge «gründere» satt i gang et nytt selskap i samme ånd, No.13, skriver bladet Viser.

Foto: Øyvind Rauset.

– Mai er én inspirasjonskilde, men vi har også andre, som det amerikanske Folkways, eller svenske forbilder som MNW, Silence og det mindre kjente Proletärkultur.

Vi vil være en musikkformidler på venstresida, som bidrar til å flette sammen kultur og politikk og kan bidra i politiske kamper i samfunnet. Det er flere eksempler på det i Norgeshistorien, at om du skal vinne en stor og viktig kamp, så trenger du et «soundtrack»!

Les hele saken hos viser.no